Coronavirus

Sinds zondag 15 maart gelden er nieuwe maatregelen ten aanzien van het coronavirus. Alle scholen, kinderopvang, sportclubs en horeca zijn tot in elk geval 28 april a.s. gesloten. Het is belangrijk dat de samenleving zoveel mogelijk blijft draaien. Dat betekent dat ouders met een vitaal beroep in de gelegenheid moeten worden gesteld om naar hun werk te kunnen gaan. Voor deze ouders blijven we daarom kinderopvang aanbieden, zogenoemde Noodopvang.

Noodopvang

Noodopvang is bedoeld voor ouders die werken in vitale beroepsgroepen. Dat beide ouders een vitaal beroep moeten hebben om in deze situatie gebruik te mogen maken van kinderopvang, is geen harde eis. Maar we houden wel het uitgangspunt van de overheid aan: als één ouder in een vitale beroepsgroep werkt, maar de partner niet dan is het dringende verzoek om de opvang anders te regelen door bijvoorbeeld het kind thuis op te vangen. Mocht dit echt niet lukken, dan kunnen we kinderen van deze ouders alsnog opvang bieden. Welke beroepen onder vitale beroepsgroepen vallen kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.  

Belangrijk

De gezondheid van mijn gezin, kinderen en ouders staat voorop. Dat betekent dat ook ouders met vitale beroepen hun kind(eren) niet naar de opvang kunnen brengen als de kinderen gezondheidsklachten hebben zoals een neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of als ze koorts hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen gezinsleden.  

We houden de ontwikkelingen rond het Coronavirus nauwlettend in de gaten en blijven de adviezen en richtlijnen van de GGD, het ministerie en het RIVM opvolgen. De meest actuele informatie over het Coronavirus (COVID-19) vind je op de website van het RIVM.

Veelgestelde vragen

Mijn partner heeft een cruciaal beroep, ik niet, maar ik moet wel werken. Is mijn kind welkom?

Noodopvang is bedoeld voor ouders die werken in cruciale beroepsgroepen. Dat beide ouders een cruciaal beroep moeten hebben om in deze situatie gebruik te mogen maken van kinderopvang, is geen harde eis. Maar we houden wel het uitgangspunt van de overheid aan: als één ouder in een cruciaal beroepsgroep werkt, maar de partner niet, dan is het dringende verzoek om de opvang anders te regelen door bijvoorbeeld het kind thuis op te vangen. Mocht dit echt niet lukken, dan kunnen we je kind alsnog opvang bieden. 

Mijn kind heeft een snotneus, mag ik mijn kind komen brengen?

Nee, je mag je kind in dat geval niet brengen. De gezondheid van mijn gezin, kinderen en ouders staat voorop. Dat betekent dat ook ouders met cruciaal beroepen hun kind(eren) niet naar de opvang kunnen brengen als de kinderen gezondheidsklachten hebben zoals een neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of als ze koorts hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen gezinsleden.

Mijn kind blijft vanaf 16 maart verplicht thuis, moet ik wel blijven betalen?

Ja, betaal de factuur voor de opvang zoals u dat altijd doet. Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald. U hoeft geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten

Is al duidelijk wanneer de compensatie tbv de eigen bijdrage wordt uitbetaald door de overheid?

Nee, de overheid heeft de toezegging voor compensatie op 20 maart bekend gemaakt. Op dit moment werkt zij hard aan de concrete uitwerking van deze toezegging.